2/12/12

Α. Τσίπρας: Κάλεσε την Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας την να οδηγήσει ομαλά την χώρα σε εκλογές , ενώ κλείνοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ , αρνήθηκε το διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του...

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τις ψηφοφορίες για τη διακήρυξη και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο της άνοιξης. Με ενδιαφέρον πάντως, αναμένεται η τελική στάση του αριστερού ρεύματος, καθώς είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να κατέβει με ξεχωριστή λίστα.
«Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές, «για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δεν μπορέσατε και δεν θελήσατε εσείς να προστατέψετε» είπε.
Ως προς τα εσωτερικά του κόμματος, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην αποδεχθεί τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή (75% θα εκλεγούν και 25% θα διοριστούν), αλλά να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον διάλογο που έγινε στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, τονίζοντας ότι δημιουργείται ένας νέος φορέας από κάτω, ένας φορέας των ανθρώπων του, όχι των ειδικών, αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός, εναλλακτικός, όχι δογματικός, μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών, πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών.
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στην πίεση να φέρει νέα μέτρα. Και φυσικά, πρόσθεσε, επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εύνοια των δανειστών για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, θα το κάνει, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία της πράξη, γιατί ο λαός μας δε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην απόπειρα εξόντωσής του. Ούτε εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και από το κόμμα του, τον ΣΥΝ, και από όλες τις τάσεις ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός».
Για τον δικό του ρόλο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι «να επιβάλει, ούτε να καταστείλει τις νοοτροπίες ή τις συνήθειες του χθες», αλλά να δημιουργεί νέα υποδείγματα για το αύριο. Γι αυτό, πρόσθεσε, «αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος. Να είμαι εγώ, όχι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά ίσος μεταξύ ίσων. Να μην κάνω χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κεντρική Επιτροπή μέσα από εκείνους που θα ορίσουν οι συνιστώσες, αλλά να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες».
Αυτό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «θέλω να είναι ένα μήνυμα ισονομίας, ένα μήνυμα δημοκρατίας, ένα μήνυμα ανακλητότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά στηριζόμενοι στη βούληση των πολλών. Να πάμε μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημά μας "ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ". Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εσείς θα κρίνετε και θα αποφασίζετε για όλα και για όλους».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Νίκος Βούτσης, τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να αναστραφεί η κατάσταση.

Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου