17/11/12

Η Βουλή δεν τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου!!


Με συνοπτικές διαδικασίες, στο περιθώριο της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, και με την παρουσία μόλις τεσσάρων βουλευτών στην Ολομέλεια τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου η Βουλή...

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούνταν ειδική συνεδρίαση, με την παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών και τηρούνταν ενός λεπτού σιγή προς τιμή των αγωνιστών ενάντια της στρατιωτικής χούντας.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το Προεδρείο «αναγκάστηκε» να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» προκειμένου να αποφευχθούν  οι φιλοχουντικές κορώνες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που θα δυναμίτιζαν το κλίμα στο κοινοβούλιο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η όλη «εκδήλωση» περιορίστηκε στην λιτή δήλωση του προεδρεύοντα στην Ολομέλεια Λεωνίδα Γρηγοράκου που είπε μεταξύ άλλων:΅«Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο παραμένουν πάντα ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα όσα χρόνια κι αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση, πάντα ζωντανά για να οδηγούν και να φρονηματίζουν τις νέες και τους νέους μας. Το σίγουρο είναι ότι μετά τα δραματικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, το μήνυμα των ηρωικών πράξεων εκείνων των ημερών πρέπει να παραμένει ζωντανό και επίκαιρο στις ψυχές μας και τις σκέψεις μας».

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου